Blogosfera Večernjeg lista
5°C
Povratak na blog

Međunarodni položaj Hrvata u BiH: političari neće iz Osmanskog Commonwealtha

Novi-stari kadrovi moraju prestati držati pripadnike vlastitog naroda za taoce. Bošnjačka i srpska politika u BiH su odavno definirane. Nedovoljno je danas upirati prstom na političke elite druga dva konstitutivna naroda – o tome je sve rečeno u medijskom i akademskom prostoru u posljednja dva desetljeća. Danas je vrijeme za afirmaciju hrvatskog pitanja, a daljnje potonuće je samo sramota vodećih hrvatskih elita.
Objava 29. travnja 2019. 522 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
1
 • Josip Smrekovac:

  U BiH se posebno dugo osjeća politička obezglavljenost svih Hrvata obavljena još od vremena 2. svjetskog rata, a koja je bila još detaljnija od one iz vremena Zrinskih i Frankopana - što je sve naš hrvatski usud, tako da mi ... prikaži još!i u BiH u biti i nemamo prave, nacionalno osviještene, politički obrazovane i sa dovoljno otvorenim vidicima političke elite koja bi otkrivala, promicala i svom snagom se borila za ostvarivanje interesa hrvatskog naroda u BiH. Mi u BiH još imamo sukobe među nazovi hrvatskim političarima koji se svode na sukobe među općinama, sukobe među županijama, a da ne govorimo o sukobima između Hrvata iz Bosne i Hrvata iz Hercegovine, gdje prijeti (ozbiljna) opasnost o cijepanju nacionalnog identiteta. Bilo bi vrijeme da se možda neki mlađi, dovoljno osviješteni hrvatski intelektualci iz BiH, koji ne zaziru niti od političkog angažmana, nametnu postojećim političkim organizacijama Hrvata u BiH - posebno u HNS-u i HDZ-u BiH.

  30. 4. 2019. u 17:15
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.