Blogosfera Večernjeg lista
15°C
  • livoguza2:

    " Morao bi se prikloniti komu god makar dok se ne konstituira novi saziv Sabora." Ovu rečenicu moram obrazložiti. Moraju tražiti da njihov čovjek, koji nije kao g. Podolnjak sklon Milanoviću i koji ni u ludilu ne bi pristao da ... prikaži još!a pod Milanovićevim pritiskom pristane na opstrukciju koju je prihvatio Ivan Leko ,bude predsjednik Sabora. Karamarka ne spominjem jer nije kao Milanović u poziciji opstruirati rad sabora. Lp.

  • livoguza2:

    "Volio bih da griješim ali s obzirom na ogroman broj lovaca u mutnom, posebno dvojca za premijersko kormilo i silni broj uhljeba, teško da će doći do promjena na bolje koje inače svi priželjkujemo."_____________Poštovani @dezideriju! Upravo ste ponudili Mostu zadatak ... prikaži još! kojim bi učinio nešto pozitivno i reformistički u hrvatskom društvu. Neka svoju potporu za formiranje sabora i Vlade daju bilo kojoj koaliciji koja će pod njihovom kontrolom u roku od pola godine ukloniti iz državne uprave i javnih poduzeća sve UHLJEBE lijeve i desne strane, učinit će puno za Hrvatsku. Ta će reforma pokrenuti sve druge reforme i uhljebljivačke stranke osloboditi birača koji im daju podršku i time koče svaki hrvatski napredak: moralni, gospodarski, kulturni, obrazovni, socijalni... Bojim se da ni oni nisu na to spremni. Da jesu, to bi otvoreno rekli i Predsjednicu oslobodili svake odgovornosti. Ovako svakodnevno čine sve to grđe. Rade u korist svoje i narodne štete. Lp.

  • livoguza2:

    "Sabor se ne može konstituirati jer HDZ i SDP ne žele pregovarati, jer oni su relativni pobjednici i na njima je najveća odgovornost, a ne zato što se MOST ne želi prikloniti, što niti ne mora, jer most premošćuje."_____________Poštovani Kristijane! ... prikaži još! Čini mi se daniste dovoljno razmišljali o situaciji u kojoj bi se lijeva i desna obala dodirivale. Što bi u tomu slučaju Most premostio. Koliko ja vidim stvari, srušio bi sam od sebe. Drugi bi problem Most negativno učinio. Približavanjem lijeve i desne obale ugrozio bi i reforme o kojima Most uporno mantra i nijednu reformu naciji ne objašnjava. Treće, Most uistinu postaje ucjenjivačka družba, slična Pupovčevu SDSS-u. Manjina u svakom slučaju, a desetljećima caruju Hrvatskom. Sagledamo li stvar objektivno, uvažavajući notorne činjenice, ovi su izbori pokazali da narod kao ustavni suveren za reforme uopće nije. Za promjenu vlasti je. Jer su dosadašnji vladajući osvojili tek 56 mandata. Kad već narod ne želi reforme, a želi promjene, onda bi Most makar to morao poštivati. Opet činjenice pokazuju da Most više naginje na lijevu obalu, tamo kamo narod nije htio. Zato Most ni kao "trećeplasirani" nije imun od odgovornosti za izvjesnu ustavnu krizu. Dapače, najodgovorniji je. Morao bi se prikloniti komu god makar dok se ne konstituira novi saziv Sabora. Potom mogu razvrgnuti "brak" čim im partner postane nevjeran. Ovo što tvrdi Milanović, Leko i Grbin nije bez vraga. Tko njihov govor bude potcjenjivao, ništa dobra ne želi ni narodu ni državi. Lp.

Još iz bloga Konceptualna kirurgija