Blogosfera Večernjeg lista
15°C
 • Avatar SN
  SN:

  Prema poslovniku Podolnjak je jedino mogao odbiti ili prihvatiti prijedlog, odnosno nije mogao uvjetovati prihvaćanje SDP-ova prijedloga, jer Poslovnikom to nije predviđeno. I odbio je, jako nesigurno. Pitam se zašto. Pitanje je i zašto se Podolnjak uopće doveo u ovakvu ... prikaži još! situaciju ako je znao da bez konsenzusa neće prihvatit mjesto predsjednika Sabora. Pametan ili naivan poslužio je SDP-u da zadrži izvršnu vlast, a HDZ je čini se to prepoznao. I sad imamo krizu, jer kako kažu stručnjaci sada postoji ustavno-pravna dvojba (nije predviđena u poslovniku) tko će sazvati iduću sjednicu, odnosno hoće li biti nastavka prekinute sjednici ili će novu sazvati predsjednica. Za MOST je sve teže naći opravdanje. Petrov izgubljen stalno naglašava kako ne može na sebe preuzeti odgovornost. Drugim riječima priželjkuju nove izbore, jer nemaju odgovor, ne znaju i u potpunosti nedorasli zadatku. Sve u svemu pohvala na tekstu i ekspresivnoj predaji misli.

 • livoguza2:

  " Kako to da ne vidimo zastrašujuće tektonske poremećaje u tim strankama, niti kako se itko pita – kako smo uspjeli podbaciti?"_________________Upravo sam otvorio blog kako bih ukorio vlasnika da ne mari za vlastito dijete i ne nahrani ga današnjom ... prikaži još! saborskom kašicom, kad opazih ovaj aktualni uradak. Svaka čast na mnogočemu, ali mi se čini da je navedeni citat Promašaj, Nažalost. Osobno sam se ponadao da će Most izazvati tektonske potrese u tzv. velikim koalicijama i da će saborski zastupnici izabrani na objema listama shvatiti da put kojim Hrvatska ide nije dobar i otrgnuti se iz kandži svojih stranačkih diktatora te masovno, željni promjena i reformi, poletjeti pod Most. Kad ono - šipak. Milanović otvoreno i pred kamerama izraketirao Most tako da mnogi pohrliše njemu pod okrilje. Valjda im se sviđa silni gospodarski rast, visoki porezi, nezaposlenost, iseljavanje mladeži, izumiranje nacije, atak na branitelje, zaštita udbinih i komunističkih zločinaca.... A kako bi bilo lijepo vidjeti da u jednoj i drugoj "velikoj" koaliciji ima puno onih koji vole Domovinu, poštuju branitelje i žele ukloniti stranačke uhljebe i nelustrirane tipove kako bi Hrvatska prodisala punim plućima i krenula naprijed. Ako je uistinu iskren, onda postupak g. Podolnjaka fascinira. Još bi nas više fascinirao da otkloni medijske spekulacije kako ga HDZ nije podržao zbog krvnih zrnaca i da zahvali HDZ-u što ga je onako junački izvukao iz dr eka u koji su ga uvalili Milanović i Leko. A dečki su se svojski, ali nevješto potrudili da Most nagnu na lijevu stranu. Koliko god su za nezajedništvo krive dvije "velike" koalicije, ni Most ne će biti oslobođen krivice, odustane li od proglašenih principa. Krist je nešto zborio o značaju kamena zaglavnog. Kad se razvije rasprava, a hoće, napisat ću kako sam ja vidio današnju Sjednicu i kako vidim tijek događanja. Ali i g. Krkač mora češće bdjeti nad svojim uratkom. Zbog burnije rasprave. Lp.

 • livoguza2:

  "Pitam se zašto. Pitanje je i zašto se Podolnjak uopće doveo u ovakvu situaciju ako je znao da bez konsenzusa neće prihvatit mjesto predsjednika Sabora."________Poštovana SN! Moje je mišljenje da se nije g. Podolnjak doveo u tu neugodnu situaciju. U ... prikaži još! nju su ga doveli "urotnici" Milanović i Leko. Drugoj strani nije bilo omogućeno dogovoriti se o nepredviđenoj i novonastaloj situaciji. Svatko razuman je shvatio da je konstituirajuća sjednica zamišljena kao puko glasovanje. Podvalu su osujetili i HDZ i Most pa je sve dobro završilo. Lp.

Još iz bloga Konceptualna kirurgija