Blogosfera Večernjeg lista
15°C
 • Avatar SN
  SN:

  S jedne strane čim vrag poznatosti i navike došapne nešto drugačije, nešto nepoznato ili neizvjesno „objektivna slika“ i kolektivna opsesija se narušava. Usredotočeni na poznato i repetitivno strahujemo od nepoznatog i neizglednog. Tako je i s nama, s politikom i ... prikaži još! i medijima. Tako je i sa Zokijem. S druge strane svjedočimo već toliko puta viđenoj politici podmetanja i konflikata u kojoj je i pomirbeni Mesija Petrov uspio minirati svoje vlastite temelje i otvoriti licitaciju foteljama. Uglavnom da se povedem vašom perverzijom u politici, i dodam još inverziju. U konačnici svi bi kraj ove priče. No, nitko ili rijetki ne bi konačnost bez granica.

 • mikrogrizzly:

  Pa ne znam baš da nisu farovi lokomotive - npr. "Mostovac" Petrina dospije na čelo MVP RH, e to je lokomotiva s montiranom ralicom sprijeda... Veliki sustav? Ta fraza u kontekstu RH je promašaj jer RH je ekonom. nejač, nismo ... prikaži još! u rangu boljih zapadnih kompanija po lovi koju okreće drž. proračun. Kako vele humoristički - veća zbirna vrijednost jahti koje uplove kod nas ljeti nego proračuna RH. Primjerice, kod nas mirovinsko i zdravstveno osiguranje zapošljavaju preko 5 tisuća ljudi (ups... činovnika) - u J. Koreji su tvrtke s 500 zaposlenih značajni globalni izvoznici i kotiraju na int. burzama. Veći je problem u Hrvatskoj što je sve&sva iz/u proračun RH ili naslonjeno na proračun. Ako smatrate da su Mostovci neki "penicilin" - ajd, da i to čudo doživimo i da im se divimo po učinkovitosti i frenetičnoj radišnosti i reformatorstvu. Meni to ipak više liči na ekipu zvoc&kvoc... Kritizirati ima jedino opravdanja ako znaš (i napraviš) bolje!

 • livoguza2:

  Na jednom sam blogu ponudio da me objese ako mi pod nos podastru makar jednu suvislu izjavu premijera Milanovića u njegovu premijerskomu mandatu. Ponuda vrijedi i ovdje. Zato se može zaključiti da Zoranov dan traje točno onoliko godina, mjeseci, tjedana, ... prikaži još! dana, sati i sekunda koliko traje njegov mandat. Nu, koliko god se mi sprdali sa Zoranovim danom, ne treba nikada smetnuti s uma da je čovjek nesuvislosti u poziciji vlasti i time vrlo opaan za sve nas. Čim Most prije to shvati, tim će njegova politika postajati prihvatljivija. Dosad nisam opazio da je Most toliko razborit da toga postane svjestan. Čini se da je Milanovićeve opakosti svjestniji njegov stranački kolega Igor Dragovan čije nam je ponašanje za vrijeme najnovijih gluposti tehničkog premijera Milanovića sinoć prikazala Bujica. Osobno mislim da je za duljinu trajanja Zoranova dana najzaslužnija tzv. HTV. Još se nikada nije dogodilo da je koji njihov novinar komentator opaučio po Milanovićevim glu postima. U izjavi nakon konzultacija mozgonja se, koristeći se neistinama i apsudrima, javno narugao Predsjednici jer se o novonastaloj i neuobičajenoj situaciji savjetovala s istaknutim profesorima ustavnog prava sa svih naših fakulteta koji su bili jednoglasni u čitanju Ustava. Tvrdio je da takvo što nigdje ne piše u Ustavu, mada tamo jasno piše da Predsjednica može osnovati tim savjetnika i savjetovati se sa stručnjacima, ali je jedino ona odgovorna ukoliko joj savjetuju da prekrši Ustav i ona to učini. Da stvar bude gora, Milanovićse ruga što je prisegla Ustavu, a Ustav ne pozna pa joj trebaju savjeti, a on je prisegao Ustavu i ne trebaju mu savjetnici. Unatoč činjenici što stručnjaci njegovu poznavanju Ustava nisu dali podršku, nego su podržali Predsjednicu. A koliko on i njegovi ministri poznaju i poštuju Ustav dokazuje broj zakona koje su donijeli, a Ustavni ih sud proglasio neustavnima. Most čini se nije svjestan da svojim ponašanjem podupiru Milanovićevu javno iskazanu spremnost da ne će poštovati Ustav kako ga drugi čitaju, nego samo kako ga čita on i Peđa Grbin. A kako ga oni čitaju, najbolje dokazuje tvrdnja da Hrvatski sabor jedini može raspisati nove izbore, mada takva formulacija nigdje u Ustavu ne postoji. Upravo stoga zamjeram g. Krkaču što omalovažava opakost Zoranova dana i veliča ponašanje Mosta koji toga nije svjestan. Lp.

Još iz bloga Konceptualna kirurgija