Blogosfera Večernjeg lista
22°C
  • miso:

    Draga Ružice, nisam primjetio ove razlike koje spominjete u količinama tekstova jer nisam stigao čitati nijedne novine, no o pokojnom Divljanom sam ipak zamijetio više tektova. Nepravda? Jeste. Realnost? Jeste. ... Čekali smo akademik Bilandžić i ja na Gl. željezničkom ... prikaži još!kom kolodvoru vlak iz pravca Osijeka. Stoji on pred muzejskim eksponatom lokomotive, kod pošte, gleda. Priđem mu i kažem: 'Gledate lokomotivu koju su gradili Mađari prije II. sv. rata. ... Vidite, onu žutu lokomotivu - električnu - koja sada vuče vlak pored nas, gradili smo mi i vodili građenje iz mog odjela 1980-tih. Koja razlika? Nismo trebali kupovati Mađarske lokomotive, imali smo lijepe vlastite..." ... "Da, kaže on, opet ćemo kupovati inozemne, sve su upropastili". ... S Vladim Divljanom nisam čekao vlak na kolodvoru, pa o njemu nemam što napisati. Eto omjer mog teksta je obrnut od uredničkog. Takav je život. Uvozimo ne samo vanjske robe, nego i umjetnike. Blago u Gospodinu počivala obojica pokojnika, a ako vako nastavimo napredovati pridružit će im se i naša pokojnica, kad se posve prezadužimo.

  • Jura.Luzer:

    fjakadur "Ja san se cilo vrime prijenosa plašija da ka na Bostonskom maratonu neki terorist ne aktivira paklenu ubilačku napravu smještenu među gledatelje," ............... Gledatelje ?????? ......... Ni bilo gledatelja. .......................... Njih devetnajst (pes gospona Ercega included) .......... je provociralo ... prikaži još! građane ..... i građani su im aktivno govorili kaj o njima intimno misle ......... njih dvajst stotina je aktivno šetalo po gradu i građani su ih aktivno podržavali i pljeskali im.......a drugih dvajst stotina je uzaludno željno kod šatora iščekivalo antiprosvednike da im aktivno pokaže kaj misli o njihovim provokacijama. ....... Tamponci su aktivno bili tampon zona ...... a novinarji su aktivno .......s fotošopom ....... pokušavali umnožiti antiprosvednike ............. Tak da.... ,praf za praf, ....... niko ni bil gledatelj.

  • livoguza2:

    Čini se da se rasprava o temi, o zasjenjivanju Dušana Bilandžića od izvjesnog Vladeta Divljana skroz razvodnila. Probat ću raspravu o zasjenjivanju malo razigrati. I uzgred Fjakici objasniti kakvu vezu imaju današnja događanja u Zagrebu s ovom temom. Otkad je ... prikaži još! glavnim urednikom postao čovjek iz Ružičine sjene, Večernjak je postao zasjenjivački list. Najprije Vlada Divljan zasjenio većeg od sebe (makar u državi Hrvatskoj) Dušana Bilandžića. Upravo kada smo mi komentatori pokušali otkloniti Divljanovu sjenu s Bilandžića, u Večernjaku se dogodilo još gore zasjenjivanje. Minorna grupica redikula predvođenih izvjesnom podbuhlom gospođom Mirt pod motom "Stop teroru šatoraša" u tamnu sjenu bacila mnogo veću skupinu pod motom "Stop političkim hapšenjima" i njezina prvog podupiratelja oskarovca g. Branka Lustiga. O Lustigovoj tvrdnji da ga uhićenje Milana Bandića, o kojemu on ima visoko mišljenje, podsjeća na njegovo odvođenje nevina u logor u Auschwitzu i holokaust, u Večernjem.hr ne pročitah niti riječi. Lustig namah Večernjaku postade nepodoban pa imam osjećaj da ga uređuje izravno ekipa s Iblerova trga kojoj ova izjava nije u korist jer njihovu Vladu Lustig uspoređuje, ne s komunizmom, nego s nacionalsocijalizmom i fašizmom. A na tzv. Hrt-u Mirela Holy nariče za tom Vladom tvrdeći da branitelji vrše državni udar jer su pod Premijerovim prozorom vikali "Javi se!". Oekujemda će i Mirelu urednik zasjeniti jer priča nebuloze i izvrće činjenice. Na državu i Vladu udaraju oni koji se protve prosvjedu i tako ruše ustavni poredak pa i Premijera. Lp.

Još iz bloga Zastupnica čitatelja