Blogosfera Večernjeg lista
13°C
  • livoguza2:

    "Tast mi nije ni ćaća ni brat, a i da jeste nitko na njihove postupke nije mogao utjecati, pa ni ja."________I ova ti je pila, Pustolove, okrenuta naopaka. Nisam ja tako ble sav da bih tebe optužio kako si mogao ... prikaži još! utjecati na postupke svojih predaka, makar i punci bili. Tebi zamjeram što si dopustio da oni utječu na tebe kako bi hvalio njihove neprimjerene čine. Ne njihove, nego punčeve. A glede mojih pokojnika, uvijek ću im na grob dolaziti i za njih Boga moliti jer ja ne mislim kao ti da o njima ne treba govoriti. Ja se ne moram bojati da ću se njihovih zločina sramiti. Njihove se lustracije ne bojim. Sve što su učinili neka slobodno iziđe na svjetlo dana! A kada im i osmrtnicu budem sastavljao, sigurno ne će izazvati krive zaključke u javnosti. Lp.

  • livoguza2:

    "A jesi li ti ljevoguzi razmislio o tome tko je prevario pobjeđenu vojsku NDH..."________Za osudu zločina nad civilima i razoružanim vojnicima nije bitno tko ih je prevario, nego tko ih je bez suđenja za njihove moguće zločine zvjerski smaknuo. Nitko ... prikaži još! ne brani krivce, nego pravednici brane pravednike. A partizani postupili poput Rimljana i Židova: Pustili barabe, a smaknuli Pravednike. Solana je tvoj spas, Pustolove. Lp.

  • livoguza2:

    "livoguzi2, evo nešto za tebe u "jutarnjem", prava domoljupka u ime obitelji, tako se provodi demografska obnova Hrvatske, to je čisto katoličanstvo"____________Uistinu ljudski um mora biti teško bolestan i izopačen da uz ovu temu uputi bilo koga na čitanje teksta ... prikaži još! iz Jutarnjeg lista u kojemu je riječ o rađanju, a ne umiranju. Koliko zla mora biti u čovjeku koji zbog rađanja napada katoličanstvo koje uopće ne poznaje. Vito je, očevidno, ogorčen što šesnaestogodišnjakinja nije pobacila. nego rodila dijete. U njegovim je očima pozitivnija šesnaestogodišnjakinja koja ubija od one koja rađa. Vito misli da se ovo rađanje ne bi dogodilo da su širom otvorena vrata naših škola promidžbi seksanja s uporabom kondoma i pilula, a ja opet tvrdim i sigguran sam da do toga ne bi došlo da je mlada majka pohađala katolički vjeronauk. Dakako, nije sigurno da bi slušala i jednu i drugu stranu pa se moja tvrdnja ostvaruje tek pod uvjetom da je slušala vjeroučitelje da je Dunja iz Smogovaca u pravu kada poručuje Mazalu "Ništa prije vjenčanja!". Naravno na engleskom jeziku. Usput, kao grješni katolik podržavam odluku mlade majke i želim da ni njoj ni njezinu djetetu dugo ne bude trebalo pisati osmrtnice o kojima ovdje raspravljamo. A Viti savjetujem da pronađe vlasnika groba na Mirogoju i da mu ponudi da dopuni onu "mudru" misao s nadgrobne ploče (majko,sjeti se, rođenjem si dijete osudila na smrt) rečenicom "a da si ga pobacila, živjelo bi". Cum grano salis! Lp.

Još iz bloga Zastupnica čitatelja