9°C
 • Avatar MK
  MK:

  Kao prvo, moze mi netko dati sluzbenu definiciju za pojam "fašizam" (i izvor)? Pokusajuci pronaci definiciju za "fašizam" iznenadila me cinjenica da nit komunisticki mislioci (Marx, Engels, Lenin, Trocki itd.) se nikada nisu uspjeli usuglasiti oko toga sto je "fašizam"... ... prikaži još! Doduse se Mussulinijev pokret sam nazivao "fasistickim" se moze reci da je taj dio definiran - no i tu nije jasno ali je to nadovezivanje ne "fascio" iz staroga rima ili stvana ideologija po srijedi (a diktatora je bilo i u Komunizmu i u Monarhijama). No sto je sa priljepkom "fašizam/fašist/fašiticki" koji se koristi lijevo-ideoloski a ne znanstveno? ...E upravo zato vec sa samim naslovom ove knjige imam poteskoce - jer se nadovezuje na ideoloski pojam "fašizacija" i autor se ne sluzi neutralnim i objektivnim znanstvenim jezikom.

 • tolitol:

  Postoje različiti oblici predstavničke demokracija, a pravi je problem samo ovaj naš "oblik" koji nije zapravo demokracija, nego kamuflirana "partitokracija". Dodaj tome i nakaradne medije koji nisu u službi društvenog boljitka, nego za račun svojih vlasnika odrađuju posao za ovu ... prikaži još! ili onu političku skupinu, i krug je zatvoren. Narod je tu samo kako bi svake četiri godine malo promiješao karte, a stvarna vlast je u rukama partijskih vođa. Eto ti fašizma koji u našem (geo)političkom kontekstu znači i zlorabljenje pojma "antifašizma". Ono što je nekad bila poštapalica o "govoru mržnje" sad je "antifašizam" iza kojeg se, u domaćem kontekstu, krije komunistički totatlitarizam, a u našem "regionalnom" batina "komšijskih" fašista za udaranje po Hrvatskoj.

 • MarijaKnezovic:

  Bi li mozda autor knjige ,a mozda i Despot izbore kao u Kini ili sj.Koreji ili mozda povratak u Jugu?Glasaci biraju ,a druga stvar onaj koji ne izlazi na izbore nema pravo prigovarati!

Još iz bloga Bumerang prošlosti